In tegenstelling tot de 6 medailles van vorig jaar sleepte Shotokan Zottegem bij deze editie maar liefst 8 medailles in de wacht en 2 titels van Algemeen Oost-Vlaams kampioen. De club werd dit keer door 9 beloftevolle kampers vertegenwoordigd.

Om 10u00 werd er van start gegaan met de wedstrijden van pupillen, preminiemen en miniemen. Daarbij hebben onze kampers Karsten Van Der Bruggen, Alexander Roegiers en Wout De Swaef het beste van zichzelf gegeven maar een podiumplaats zat er echter niet in. Toch mocht het drietal nog op de foto met hun deelnamemedailles.

In de klasse van de kadetten werden zowel bij de jongens als de meisjes podiumplaatsen behaald. Bij de jongens kon Lennert Van Kerkhoven zilver behalen in het kata en Mauro Castellano behaalde op zijn beurt ook zilver maar dit keer in de discipline kumite. Bij de meisjes miste Fien Cornelis haar debuut bij de kadetten zeker niet, want zij behaalde maar liefst goud in zowel kata als kumite en kaapte zo voor Shotokan Zottegem de eerste titel van Algemeen Oost-Vlaams kampioen weg.

Bij de scholieren dames mocht ook Raoni Ghysels opnieuw het podium bestijgen, want dit keer haalde zij knap zilver in het kumite.

Vervolgens was het de beurt aan de junioren heren en in deze klasse blonk Louca Van Den Hauwe dan weer uit door goud te behalen in beide disciplines (kata en kumite). Bijgevolg mocht hij de 2de titel van Algemeen Oost-Vlaams kampioen in ontvangst nemen voor de Zottegemse karateclub.

Tot slot werden ook de disciplines bij de dames en heren senioren afgerond waarbij Leen Smekens het brons in ontvangst mocht nemen in kata.

Hierbij nog een kort overzicht van de 10 behaalde podiumplaatsen :

  • 1e plaats kata en kumite kadetten meisjes - Fien Cornelis
    • Algemeen Oost-Vlaams kampioene
  • 2e plaats kata kadetten jongens - Lennert Van Kerkhoven
  • 2e plaats kumite kadetten jongens - Mauro Castellano
  • 2e plaats kumite scholieren dames - Raoni Ghysels
  • 1e plaats kata en kumite junioren heren - Louca Van Den Hauwe
    • Algemeen Oost-Vlaams kampioen
  • 2e plaats kata senioren dames - Leens Smekens

Proficiat aan al onze deelnemers !!