Vorig jaar werd dit kampioenschap nog op eigen bodem gehouden maar voorbije zondag werden de kampers (vanaf pupillen) verwacht in Sporthal De Ommegang te Lede.

Deze keer namen maar liefst 14 clubleden deel (van de meer dan 200 deelnemers) aan voormeld kampioenschap en ook nu deed ieder van zich zijn uiterste best om een podiumplaats te bemachtigen. 

In de voormiddag (van 10u tot 12u30) was het de beurt aan de pupillen, preminiemen en miniemen. Onder hen behaalde Fien Cornelis (bij de preminiemen) een knappe 2e plaats in het kata. Haar inzet in kumite leidde haar echter net niet naar een tweede finaleplaats. De overige clubleden in deze categorieën moesten spijtig genoeg de duimen leggen in zowel kata als kumite.

Na een korte middagpauze werd de wedstrijd verdergezet met de reeks van de kadetten op kop. Hierbij verbaasde Jonas De Schampheleire zijn coaches als fans door zowel sterk verdedigend als aanvallend kumitewerk en reef op die manier een bronzen medaille in de wacht. 

Vervolgens werd er verdergegaan met de categorie van de scholieren met clubleden Arne Smekens en Louca Van Den Hauwe onder hen. Die eerste behaalde brons in het kumite terwijl Louca het in kata net iets beter deed en zilver mee naar huis mocht nemen.

Bij de junioren was het dan weer de beurt aan Leen Smekens en Sander Van Steerthem. Bij de junioren meisjes was het deze keer een magere opkomst van slechts 5 deelnemers, niettegenstaande sleepte Leen in kata toch nog een bronzen medaille in de wacht. Sander van zijn kant deed al het nodige maar het mocht niet baten, noch in kata noch in kumite.

Afsluiten gebeurd gebruikelijk met de kampen van de senioren, waar Robin Van Elsuwege zijn entree mocht maken. Als kersvers Belgisch kampioen waren de verwachtingen uiteraard zeer hoog. In kata kon hij zich net niet plaatsen voor de finale maar hij wist dit goed te maken in kumite waar hij knap derde werd.

Hierbij nog een kort overzicht van de 6 behaalde medailles :

  • 2e plaats kata preminiemen - Fien Cornelis
  • 3e plaats kumite kadetten - Jonas De Schampheleire
  • 3e plaats kumite scholieren - Arne Smekens
  • 2e plaats kata scholieren - Louca Van Den Hauwe
  • 3e plaats kata junioren - Leen Smekens
  • 3e plaats kumite senioren - Robin Van Elsuwege

Nogmaals een welverdiende proficiat aan al onze kampers alsook aan de supporters die zorgden voor de nodige steun en aangename sfeer !! ( link naar de foto's )