Onze kampers zijn na het Oost-Vlaams JKA Kampioenschap helemaal op kruissnelheid gekomen, want ook voorbije zondag werden er heel wat medailles binnengehaald op het GALA-tornooi te Aalter.

In de voormiddag was het de beurt aan de preminiemen en miniemen met onder hen Xander Verlinden, Sofie Ceuterick, Raf Ceuterick, Raoni Ghysels en Jonas De Schampheleire. Hen ontbrak het helemaal niet aan inzet maar sommigen raakten ondanks hun inspanningen net niet in de finales.

Vanaf 12u45 gingen de kadetten (t.e.m. senioren) van start en het was al meteen prijs bij deze eerste leeftijdsklasse. Zowel Arne Smekens als Louca Van Den Hauwe wisten een plaats te bemachtigen voor de finales kata, hierbij pakte Arne knap zilver en behaalde Louca een gedeelde 3e plaats. In diezelfde klasse kon Arne ook doorstoten naar de finale in het kumite en verwierf, gezien de ervaren tegenstanders, een meer dan welverdiende gedeelde 3e plaats.

Bij de scholieren meisjes wist Leen Smekens ons enorm te verrassen in het kumite door zich tot in de finales te knokken. Eens daar verbaasde ze "vriend en vijand" door de finalepartij te mogen kampen maar moest ondanks haar zeer sterk initiatief aanvallend werk de duimen leggen tegen de winnaar. Haar zilveren medaille heeft ze dan ook dubbel en dik verdiend.

Vervolgens stond de discipline kata tussen, uitzonderlijk, zowel de junioren als senioren op het programma. Hierbij behaalde Sander Van Steerthem, dankzij knap technisch werk, de zilveren medaille, na uitvoering van Kanku Dai tegen niemand minder dan Gianni Schotte (lid van de nationale ploeg).

Tot slot werd het kumite bij de junioren afgewerkt en heel even leek het opnieuw een Zottegemse finale te worden, want zowel Robin Van Elsuwege als Sander Van Steerthem verzilverden een ticket voor de finales. De finaleloting besliste hier echter anders over, want beide kwamen noodlottig eerst tegen elkaar uit en Sander haalde het nipt van Robin, waarbij deze laatste een gedeelde 3e plaats in de wacht sleepte. In de beslissende kamp haalde defensie het echter van het offensief werk van Sander, waardoor hij toch welverdiend een 2e zilveren medaille wist te bemachtigen.

Bij deze opnieuw een zeer dikke proficiat aan onze kampers die ons steeds, zowel coaches alsook supporters, weten te verbazen met prachtige wedstrijdresultaten. Keep up the good work !!