Oost-Vlaams JKA kampioenschap zondag 29 januari 2023

Op het algemeen Oost-Vlaams JKA Kampioenschap te Wachtebeke werd het nieuwe jaar alvast goed ingezet door onze kampers. Dit keer hebben 7 clubleden het beste van zichzelf laten zien in zowel kata als kumite.

Om 10u00 werd er van start gegaan met de wedstrijden van pupillen, preminiemen en miniemen. Daarbij nam Gabriël Owanga Okenge voor het eerst deel bij de preminiemen en was zo een wedstrijdervaring rijker, een podiumplaats zat er voor hem echter niet in.

In de klasse van de scholieren werden zowel bij de jongens als bij de meisjes podiumplaatsen behaald. Bij de jongens kon Wout De Swaef namelijk brons behalen in kumite. Bij de scholieren meisjes ging Fien Cornelis dan weer aan de haal met zowel goud in kata alsook kumite en werd hiermee tot algemeen Oost-Vlaams kampioene gekroond.

Bij de junioren dames behaalde Raoni Ghysels dit keer goud in het kumite, net zoals zij deed op het Belgisch kampioenschap.

Tot slot werden ook de disciplines bij de dames en heren senioren afgerond waarbij Leen Smekens een zilveren medaille in ontvangst mocht nemen in kata, bij de senioren heren werd Robin Van Elsuwege dan weer 2e in kata en Louca Van Den Hauwe mocht ook de 2e plaats bekleden maar dan in kumite.

Hierbij nog een kort overzicht van de 8 behaalde podiumplaatsen :

 • 1e plaats kata en kumite scholieren meisjes - Fien Cornelis
  • Algemeen Oost-Vlaams kampioene
 • 3e plaats kumite scholieren jongens - Wout De Swaef
 • 1e plaats kumite junioren dames - Raoni Ghysels
 • 2e plaats kata senioren dames - Leens Smekens
 • 2e plaats kumite senioren heren - Louca Van Den Hauwe
 • 2e plaats kata senioren heren - Robin Van Elsuwege

Proficiat aan al onze deelnemers !!

Dynamic Cup zondag 30 oktober 2022

Ook "The Dynamic Karate Cup" te Herne ging opnieuw door, dit keer op zondag 30 oktober, waarbij onze club deel nam met 6 kampers.

Eén van de clubleden die zeer goed op dreef is de laatste weken, mocht ook dit keer opnieuw plaats nemen op het podium. We hebben het namelijk over Fien Cornelis, zij behaalde (net als op het Vlaams JKA kampioenschap) ook nu weer goud in zowel kata als kumite bij de scholieren meisjes.

Een nieuwkomer op het podium voor onze club was dit keer Kobe Thienpont. Bij de junioren heren behaalde hij in kata een 4e plaats maar in kumite mocht hij zilver in ontvangst nemen. Tot slot werd er ook nog in de open klasse een medaille behaald want Louca Van Den Hauwe werd namelijk 3e in kata.

Als club zeer wij dan ook zeer fier op de knappe prestaties van onze kampers, dikke proficiat aan allen.

           

Belgisch JKA Kampioenschap kadetten zondag 16 oktober 2022

Ook op het Belgisch JKA kampioenschap te Braine l'Alleud werden er door onze Zottegemse kampers mooie resultaten behaald.

Zo behaalde Fien Cornelis dit keer goud in de discipline kata en een gedeelde 3e plaats in kumite, waardoor zij tevens de titel van algemeen Belgisch kampioene bij de scholieren aan haar palmares mocht toevoegen. Ook mocht de club dit keer een 2e Belgisch kampioene in haar rangen sluiten, want Raoni Ghysels behaalde goud in kumite bij de junioren dames. Naast deze 2 dames werd Louca Van Den Hauwe 4e in kata bij de senioren heren. Dikke proficiat aan al onze deelnemers !

Nu rest er onze kampers nog slechts één wedstrijd voor het einde van het nieuwe jaar en dat is 'The Dynamic Karate Cup' dewelke zal doorgaan op zondag 30 oktober te Herne.

          

Vlaams JKA Kampioenschap kadetten zondag 02 oktober 2022

In navolging op het Tornooi van Eeklo was het op zondag 2 oktober de beurt aan het Vlaams JKA Kampioenschap (vanaf kadetten) te Kortrijk.

Na de goede start op voormeld tornooi te Eeklo werden in Kortrijk dit keer 6 medailles en een Vlaamse titel behaald.

In de categorie van de scholieren meisjes behaalde Fien Cornelis zowel goud in kata als in kumite en werd zo algemeen Vlaams Kampioene. Ook Leen Smekens en Louca Van Den Hauwe mochten het podium op want zij behaalden beiden een bronzen medaille in kata.

Later op de dag werd de discipline kumite afgewerkt en ook daar vielen er 2 clubleden in de prijzen. Zowel Raoni Ghysels als Louca Van Den Hauwe behaalden zilver bij respectievelijk de junioren dames en senioren heren.

Dikke proficiat aan allen en nu op naar het Belgisch JKA Kampioenschap te Braine l'Alleud op zondag 16/10/2022.

                     

Tornooi van Eeklo zondag 25 september 2022

Na alle corona-ellende werd op zondag 25 september opnieuw een eerste tornooi georganiseerd en naar goede gewoonte in dit steeds het Tornooi van Eeklo. Dit keer nam onze club deel met maar liefst 8 kampers.

Bij de scholieren dames mocht Fien Cornelis het podium op voor een 4de plaats in kata en Raoni Ghysels mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen in kumite bij de junioren dames. Nadat we het als club  2,5 jaar zonder wedstijden hebben moeten stellen, is dit zeker een heel goede start van een veelbelovend nieuw seizoen. Nu wordt het uiteraard uitkijken naar het Vlaams JKA Kampioenschap (vanaf kadetten) dat zal doorgaan te Kortrijk op zondag 02/10/2022.

Dikke proficiat aan alle deelnemers vanwege het clubbestuur.

                    

Oost-Vlaams JKA kampioenschap zondag 26 januari 2020

In tegenstelling tot de 6 medailles van vorig jaar sleepte Shotokan Zottegem bij deze editie maar liefst 8 medailles in de wacht en 2 titels van Algemeen Oost-Vlaams kampioen. De club werd dit keer door 9 beloftevolle kampers vertegenwoordigd.

Om 10u00 werd er van start gegaan met de wedstrijden van pupillen, preminiemen en miniemen. Daarbij hebben onze kampers Karsten Van Der Bruggen, Alexander Roegiers en Wout De Swaef het beste van zichzelf gegeven maar een podiumplaats zat er echter niet in. Toch mocht het drietal nog op de foto met hun deelnamemedailles.

In de klasse van de kadetten werden zowel bij de jongens als de meisjes podiumplaatsen behaald. Bij de jongens kon Lennert Van Kerkhoven zilver behalen in het kata en Mauro Castellano behaalde op zijn beurt ook zilver maar dit keer in de discipline kumite. Bij de meisjes miste Fien Cornelis haar debuut bij de kadetten zeker niet, want zij behaalde maar liefst goud in zowel kata als kumite en kaapte zo voor Shotokan Zottegem de eerste titel van Algemeen Oost-Vlaams kampioen weg.

Bij de scholieren dames mocht ook Raoni Ghysels opnieuw het podium bestijgen, want dit keer haalde zij knap zilver in het kumite.

Vervolgens was het de beurt aan de junioren heren en in deze klasse blonk Louca Van Den Hauwe dan weer uit door goud te behalen in beide disciplines (kata en kumite). Bijgevolg mocht hij de 2de titel van Algemeen Oost-Vlaams kampioen in ontvangst nemen voor de Zottegemse karateclub.

Tot slot werden ook de disciplines bij de dames en heren senioren afgerond waarbij Leen Smekens het brons in ontvangst mocht nemen in kata.

Hierbij nog een kort overzicht van de 10 behaalde podiumplaatsen :

 • 1e plaats kata en kumite kadetten meisjes - Fien Cornelis
  • Algemeen Oost-Vlaams kampioene
 • 2e plaats kata kadetten jongens - Lennert Van Kerkhoven
 • 2e plaats kumite kadetten jongens - Mauro Castellano
 • 2e plaats kumite scholieren dames - Raoni Ghysels
 • 1e plaats kata en kumite junioren heren - Louca Van Den Hauwe
  • Algemeen Oost-Vlaams kampioen
 • 2e plaats kata senioren dames - Leens Smekens

Proficiat aan al onze deelnemers !!

      

Dynamic Cup zondag 27 oktober 2019

Op zondag 28 oktober werd opnieuw "The Dynamic Karate Cup" te Herne georganiseerd en dit al voor de 11e keer.

Zoals op elk tornooi namen ook onze clubleden (8 in totaal) deel aan voormelde karate cup.

Bij de miniemen namen Woud D.S., Lennert V.K.en Fien C. deel maar het was enkel Fien Cornelis die in de prijzen mocht vallen. In kata behaalde zij (met slechts 3/10 verschil) een 4e plaats maar in het kumite (waar Woud in de halve finales strandde) mocht zij op het podium het hoogste schavot betreden en bijgevolg goud in ontvangst nemen.

Na een drukke voormidaag was het vervolgens de beurt aan Mauro C., Niels C., Arne S., Leen S. en Robin V.E. Hoewel ook deze 5 hun uiterste best deden mocht het in kata (open klasse) enkel baten voor Robin Van Elsuwege die welverdiend met een zilveren medaille huiswaarts mocht keren. Ook Arne Smekens behaalde in diezelfde klasse de finale maar kon echter geen podiumplaats bemachtigen.

Alweer mogen wij als club zeer fier zijn op de knappe prestaties van onze kampers, dikke proficiat aan allen. Ook nogmaals een woordje van dank aan onze onvermoeibare supporters.

                                            

Vlaams & Belgisch JKA Kampioenschap kadetten oktober 2019

Ook het Vlaams (dd. 06/10/2019) en het Belgisch JKA Kampioenschap (dd. 20/10/2019) vanaf kadetten is alweer achter de rug met zeer positieve resultaten voor onze deelnemers.

Op wedstrijdniveau is onzeclub opnieuw in zeer goede vorm want op het Vlaams JKA kampioenschap behaalden onze deelnemers maar liefst 5 podiumplaatsen. Zo werd de club vertegenwoordigd door 9 beloftevolle kampers en dit heeft geloond.

In de categorie van de kadetten jongens kon Niels Coessens in de discipline kumite (vrijgevecht) het zilver bemachtigen en wist zich hiermee tevens te plaatsen voor het Belgisch. In diezelfde categorie, maar in de discipline kata, kon Mauro Castellano net niet doorstoten naar de finales maar ook hij had een ticket voor het Belgisch op zak.

Bij de scholieren meisjes behaalde Raoni Ghysels brons in kata en mocht ook zij voor beide disciplines naar het Belgisch. Bij de scholieren jongens ging het voor Kobe Thienpont, in kata, net iets minder maar voor kumite werd ook hij geselecteerd voor het Belgisch.

Arne Smekens en Louca Van Den Hauwe, beide junioren, slaagden er echter niet in om naar de finales door te gaan maar ook zij mochten voor respectievelijk kata en kumite de groep vergezellen op het Belgisch JKA Kampioenschap.

Tot slot behaalde Leen Smekens bij de senioren dames het brons in kata en Robin Van Elsuwege mocht dan weer bij de senioren heren voor zowel kata als kumite een bronzen medaille in ontvangst nemen. Nog bij senioren heren lukte het Sander Van Steerthem net niet om de finales te behalen maar ook hij wist nog een ticket voor het Belgisch te bemachtigen.

Op het Belgisch JKA kampioenschap leek de tegenstand dan blijkbaar weer net iets sterker en konden de meesten onder onze kampers de finale net niet halen. Enkel Raoni Ghysels wist in kumite door te stoten naar de finales waar zij toch maar mooi brons behaalde.

Dikke proficiat aan allen en wij kijken al uit naar de resultaten op de Dynamic Cup van aanstaande zondag te Herne.

                             

 

Tornooi van Eeklo zondag 29 september 2019

Het startschot van de wedstrijden werd alweer gegeven en zoals steeds begint elk nieuw seizoen met het Tornooi van Eeklo waarbij onze club meteen 4 podiumplaatsen in de wacht wist te slepen.

Ook dit seizoen nam Fien Cornelis een vliegende start (eind vorig seizoen 3x goud en 3x brons) door bij de miniemen (gemengd) goud te behalen in de discipline kata. Bij de heren senioren, zwarte gordels, behaalde Robin Van Elsuwege dan weer een welverdiende zilveren medaille in het kata (uitvoering van Gojushiho Sho).

Na de middag werden bij de kadetten de discipline kumite verder afgewerkt waarbij Niels Coessens, na het nodige weerwerk, voor het eerst een bronzen medaille wist te bemachtigen (gedeelde 3e plaats). De kadetten jongens werden in sneltempo opgevold door de scholieren dames en in deze categorie mocht Raoni Ghysels, op knappe wijze, goud in ontvangst nemen. Ook deze laatste dame wist duidelijk haar mannetje te staan en is al enkele jaren een vaste waarde bij de Zottegemse kampers.

Nu wordt het alvast uitkijken naar het Vlaams JKA Kampioenschap (vanaf kadetten) dat zal doorgaan te Kortrijk op zondag 06/10/2019.

Dikke proficiat aan alle deelnemers vanwege het clubbestuur.

Belgisch JKA Kampioenschap jongeren zondag 28 april 2019

Voorbije zondag ging alweer het Belgisch JKA Kampioenschap voor jongeren door te Braine l'Alleud waarbij Fien Cornelis onze club mocht vertegenwoordigen.

Daar zij zich op het Vlaams JKA Kampioenschap enkel wist te selecteren voor kata was de druk zeer hoog om een finaleplaats te verzilveren. Toch wist Fien Cornelis de voorrondes goed te overleven en mocht zij aantreden in de finales naast 3 Waalse concurrentes. Haar 3 tegenstanders kozen voor Tekki Shodan maar Fien bleef volharden in Heian Godan. Na de uitvoering van de 4é en laatste kata werd Fien verlost van haar stress want een 3e plaats was nu een feit. Zo mocht zij het podium betreden om een bronzen medaille in ontvangst te nemen.

Met deze finaleplaats erbij kan Fien terugblikken op een zeer geslaagd wedstrijdseizoen met 3 gouden medailles, 3 bronzen medailles, de titel van algemeen kampioen van Oost-Vlaanderen en de titel van algemeen kampioen op het Gala-tornooi.

Het mag gezegd dat de club, haar coaches en supporters zeer fier zijn op de prestaties van Fien, zo dus een welverdiende proficiat !!