Oost-Vlaams JKA kampioenschap zondag 26 januari 2020

In tegenstelling tot de 6 medailles van vorig jaar sleepte Shotokan Zottegem bij deze editie maar liefst 8 medailles in de wacht en 2 titels van Algemeen Oost-Vlaams kampioen. De club werd dit keer door 9 beloftevolle kampers vertegenwoordigd.

Om 10u00 werd er van start gegaan met de wedstrijden van pupillen, preminiemen en miniemen. Daarbij hebben onze kampers Karsten Van Der Bruggen, Alexander Roegiers en Wout De Swaef het beste van zichzelf gegeven maar een podiumplaats zat er echter niet in. Toch mocht het drietal nog op de foto met hun deelnamemedailles.

In de klasse van de kadetten werden zowel bij de jongens als de meisjes podiumplaatsen behaald. Bij de jongens kon Lennert Van Kerkhoven zilver behalen in het kata en Mauro Castellano behaalde op zijn beurt ook zilver maar dit keer in de discipline kumite. Bij de meisjes miste Fien Cornelis haar debuut bij de kadetten zeker niet, want zij behaalde maar liefst goud in zowel kata als kumite en kaapte zo voor Shotokan Zottegem de eerste titel van Algemeen Oost-Vlaams kampioen weg.

Bij de scholieren dames mocht ook Raoni Ghysels opnieuw het podium bestijgen, want dit keer haalde zij knap zilver in het kumite.

Vervolgens was het de beurt aan de junioren heren en in deze klasse blonk Louca Van Den Hauwe dan weer uit door goud te behalen in beide disciplines (kata en kumite). Bijgevolg mocht hij de 2de titel van Algemeen Oost-Vlaams kampioen in ontvangst nemen voor de Zottegemse karateclub.

Tot slot werden ook de disciplines bij de dames en heren senioren afgerond waarbij Leen Smekens het brons in ontvangst mocht nemen in kata.

Hierbij nog een kort overzicht van de 10 behaalde podiumplaatsen :

  • 1e plaats kata en kumite kadetten meisjes - Fien Cornelis
    • Algemeen Oost-Vlaams kampioene
  • 2e plaats kata kadetten jongens - Lennert Van Kerkhoven
  • 2e plaats kumite kadetten jongens - Mauro Castellano
  • 2e plaats kumite scholieren dames - Raoni Ghysels
  • 1e plaats kata en kumite junioren heren - Louca Van Den Hauwe
    • Algemeen Oost-Vlaams kampioen
  • 2e plaats kata senioren dames - Leens Smekens

Proficiat aan al onze deelnemers !!

      

Dynamic Cup zondag 27 oktober 2019

Op zondag 28 oktober werd opnieuw "The Dynamic Karate Cup" te Herne georganiseerd en dit al voor de 11e keer.

Zoals op elk tornooi namen ook onze clubleden (8 in totaal) deel aan voormelde karate cup.

Bij de miniemen namen Woud D.S., Lennert V.K.en Fien C. deel maar het was enkel Fien Cornelis die in de prijzen mocht vallen. In kata behaalde zij (met slechts 3/10 verschil) een 4e plaats maar in het kumite (waar Woud in de halve finales strandde) mocht zij op het podium het hoogste schavot betreden en bijgevolg goud in ontvangst nemen.

Na een drukke voormidaag was het vervolgens de beurt aan Mauro C., Niels C., Arne S., Leen S. en Robin V.E. Hoewel ook deze 5 hun uiterste best deden mocht het in kata (open klasse) enkel baten voor Robin Van Elsuwege die welverdiend met een zilveren medaille huiswaarts mocht keren. Ook Arne Smekens behaalde in diezelfde klasse de finale maar kon echter geen podiumplaats bemachtigen.

Alweer mogen wij als club zeer fier zijn op de knappe prestaties van onze kampers, dikke proficiat aan allen. Ook nogmaals een woordje van dank aan onze onvermoeibare supporters.

                                            

Vlaams & Belgisch JKA Kampioenschap kadetten oktober 2019

Ook het Vlaams (dd. 06/10/2019) en het Belgisch JKA Kampioenschap (dd. 20/10/2019) vanaf kadetten is alweer achter de rug met zeer positieve resultaten voor onze deelnemers.

Op wedstrijdniveau is onzeclub opnieuw in zeer goede vorm want op het Vlaams JKA kampioenschap behaalden onze deelnemers maar liefst 5 podiumplaatsen. Zo werd de club vertegenwoordigd door 9 beloftevolle kampers en dit heeft geloond.

In de categorie van de kadetten jongens kon Niels Coessens in de discipline kumite (vrijgevecht) het zilver bemachtigen en wist zich hiermee tevens te plaatsen voor het Belgisch. In diezelfde categorie, maar in de discipline kata, kon Mauro Castellano net niet doorstoten naar de finales maar ook hij had een ticket voor het Belgisch op zak.

Bij de scholieren meisjes behaalde Raoni Ghysels brons in kata en mocht ook zij voor beide disciplines naar het Belgisch. Bij de scholieren jongens ging het voor Kobe Thienpont, in kata, net iets minder maar voor kumite werd ook hij geselecteerd voor het Belgisch.

Arne Smekens en Louca Van Den Hauwe, beide junioren, slaagden er echter niet in om naar de finales door te gaan maar ook zij mochten voor respectievelijk kata en kumite de groep vergezellen op het Belgisch JKA Kampioenschap.

Tot slot behaalde Leen Smekens bij de senioren dames het brons in kata en Robin Van Elsuwege mocht dan weer bij de senioren heren voor zowel kata als kumite een bronzen medaille in ontvangst nemen. Nog bij senioren heren lukte het Sander Van Steerthem net niet om de finales te behalen maar ook hij wist nog een ticket voor het Belgisch te bemachtigen.

Op het Belgisch JKA kampioenschap leek de tegenstand dan blijkbaar weer net iets sterker en konden de meesten onder onze kampers de finale net niet halen. Enkel Raoni Ghysels wist in kumite door te stoten naar de finales waar zij toch maar mooi brons behaalde.

Dikke proficiat aan allen en wij kijken al uit naar de resultaten op de Dynamic Cup van aanstaande zondag te Herne.

                             

 

Tornooi van Eeklo zondag 29 september 2019

Het startschot van de wedstrijden werd alweer gegeven en zoals steeds begint elk nieuw seizoen met het Tornooi van Eeklo waarbij onze club meteen 4 podiumplaatsen in de wacht wist te slepen.

Ook dit seizoen nam Fien Cornelis een vliegende start (eind vorig seizoen 3x goud en 3x brons) door bij de miniemen (gemengd) goud te behalen in de discipline kata. Bij de heren senioren, zwarte gordels, behaalde Robin Van Elsuwege dan weer een welverdiende zilveren medaille in het kata (uitvoering van Gojushiho Sho).

Na de middag werden bij de kadetten de discipline kumite verder afgewerkt waarbij Niels Coessens, na het nodige weerwerk, voor het eerst een bronzen medaille wist te bemachtigen (gedeelde 3e plaats). De kadetten jongens werden in sneltempo opgevold door de scholieren dames en in deze categorie mocht Raoni Ghysels, op knappe wijze, goud in ontvangst nemen. Ook deze laatste dame wist duidelijk haar mannetje te staan en is al enkele jaren een vaste waarde bij de Zottegemse kampers.

Nu wordt het alvast uitkijken naar het Vlaams JKA Kampioenschap (vanaf kadetten) dat zal doorgaan te Kortrijk op zondag 06/10/2019.

Dikke proficiat aan alle deelnemers vanwege het clubbestuur.