Oost-Vlaams JKA kampioenschap zondag 26 januari 2020

In tegenstelling tot de 6 medailles van vorig jaar sleepte Shotokan Zottegem bij deze editie maar liefst 8 medailles in de wacht en 2 titels van Algemeen Oost-Vlaams kampioen. De club werd dit keer door 9 beloftevolle kampers vertegenwoordigd.

Om 10u00 werd er van start gegaan met de wedstrijden van pupillen, preminiemen en miniemen. Daarbij hebben onze kampers Karsten Van Der Bruggen, Alexander Roegiers en Wout De Swaef het beste van zichzelf gegeven maar een podiumplaats zat er echter niet in. Toch mocht het drietal nog op de foto met hun deelnamemedailles.

In de klasse van de kadetten werden zowel bij de jongens als de meisjes podiumplaatsen behaald. Bij de jongens kon Lennert Van Kerkhoven zilver behalen in het kata en Mauro Castellano behaalde op zijn beurt ook zilver maar dit keer in de discipline kumite. Bij de meisjes miste Fien Cornelis haar debuut bij de kadetten zeker niet, want zij behaalde maar liefst goud in zowel kata als kumite en kaapte zo voor Shotokan Zottegem de eerste titel van Algemeen Oost-Vlaams kampioen weg.

Bij de scholieren dames mocht ook Raoni Ghysels opnieuw het podium bestijgen, want dit keer haalde zij knap zilver in het kumite.

Vervolgens was het de beurt aan de junioren heren en in deze klasse blonk Louca Van Den Hauwe dan weer uit door goud te behalen in beide disciplines (kata en kumite). Bijgevolg mocht hij de 2de titel van Algemeen Oost-Vlaams kampioen in ontvangst nemen voor de Zottegemse karateclub.

Tot slot werden ook de disciplines bij de dames en heren senioren afgerond waarbij Leen Smekens het brons in ontvangst mocht nemen in kata.

Hierbij nog een kort overzicht van de 10 behaalde podiumplaatsen :

 • 1e plaats kata en kumite kadetten meisjes - Fien Cornelis
  • Algemeen Oost-Vlaams kampioene
 • 2e plaats kata kadetten jongens - Lennert Van Kerkhoven
 • 2e plaats kumite kadetten jongens - Mauro Castellano
 • 2e plaats kumite scholieren dames - Raoni Ghysels
 • 1e plaats kata en kumite junioren heren - Louca Van Den Hauwe
  • Algemeen Oost-Vlaams kampioen
 • 2e plaats kata senioren dames - Leens Smekens

Proficiat aan al onze deelnemers !!

      

Dynamic Cup zondag 27 oktober 2019

Op zondag 28 oktober werd opnieuw "The Dynamic Karate Cup" te Herne georganiseerd en dit al voor de 11e keer.

Zoals op elk tornooi namen ook onze clubleden (8 in totaal) deel aan voormelde karate cup.

Bij de miniemen namen Woud D.S., Lennert V.K.en Fien C. deel maar het was enkel Fien Cornelis die in de prijzen mocht vallen. In kata behaalde zij (met slechts 3/10 verschil) een 4e plaats maar in het kumite (waar Woud in de halve finales strandde) mocht zij op het podium het hoogste schavot betreden en bijgevolg goud in ontvangst nemen.

Na een drukke voormidaag was het vervolgens de beurt aan Mauro C., Niels C., Arne S., Leen S. en Robin V.E. Hoewel ook deze 5 hun uiterste best deden mocht het in kata (open klasse) enkel baten voor Robin Van Elsuwege die welverdiend met een zilveren medaille huiswaarts mocht keren. Ook Arne Smekens behaalde in diezelfde klasse de finale maar kon echter geen podiumplaats bemachtigen.

Alweer mogen wij als club zeer fier zijn op de knappe prestaties van onze kampers, dikke proficiat aan allen. Ook nogmaals een woordje van dank aan onze onvermoeibare supporters.

                                            

Vlaams & Belgisch JKA Kampioenschap kadetten oktober 2019

Ook het Vlaams (dd. 06/10/2019) en het Belgisch JKA Kampioenschap (dd. 20/10/2019) vanaf kadetten is alweer achter de rug met zeer positieve resultaten voor onze deelnemers.

Op wedstrijdniveau is onzeclub opnieuw in zeer goede vorm want op het Vlaams JKA kampioenschap behaalden onze deelnemers maar liefst 5 podiumplaatsen. Zo werd de club vertegenwoordigd door 9 beloftevolle kampers en dit heeft geloond.

In de categorie van de kadetten jongens kon Niels Coessens in de discipline kumite (vrijgevecht) het zilver bemachtigen en wist zich hiermee tevens te plaatsen voor het Belgisch. In diezelfde categorie, maar in de discipline kata, kon Mauro Castellano net niet doorstoten naar de finales maar ook hij had een ticket voor het Belgisch op zak.

Bij de scholieren meisjes behaalde Raoni Ghysels brons in kata en mocht ook zij voor beide disciplines naar het Belgisch. Bij de scholieren jongens ging het voor Kobe Thienpont, in kata, net iets minder maar voor kumite werd ook hij geselecteerd voor het Belgisch.

Arne Smekens en Louca Van Den Hauwe, beide junioren, slaagden er echter niet in om naar de finales door te gaan maar ook zij mochten voor respectievelijk kata en kumite de groep vergezellen op het Belgisch JKA Kampioenschap.

Tot slot behaalde Leen Smekens bij de senioren dames het brons in kata en Robin Van Elsuwege mocht dan weer bij de senioren heren voor zowel kata als kumite een bronzen medaille in ontvangst nemen. Nog bij senioren heren lukte het Sander Van Steerthem net niet om de finales te behalen maar ook hij wist nog een ticket voor het Belgisch te bemachtigen.

Op het Belgisch JKA kampioenschap leek de tegenstand dan blijkbaar weer net iets sterker en konden de meesten onder onze kampers de finale net niet halen. Enkel Raoni Ghysels wist in kumite door te stoten naar de finales waar zij toch maar mooi brons behaalde.

Dikke proficiat aan allen en wij kijken al uit naar de resultaten op de Dynamic Cup van aanstaande zondag te Herne.

                             

 

Tornooi van Eeklo zondag 29 september 2019

Het startschot van de wedstrijden werd alweer gegeven en zoals steeds begint elk nieuw seizoen met het Tornooi van Eeklo waarbij onze club meteen 4 podiumplaatsen in de wacht wist te slepen.

Ook dit seizoen nam Fien Cornelis een vliegende start (eind vorig seizoen 3x goud en 3x brons) door bij de miniemen (gemengd) goud te behalen in de discipline kata. Bij de heren senioren, zwarte gordels, behaalde Robin Van Elsuwege dan weer een welverdiende zilveren medaille in het kata (uitvoering van Gojushiho Sho).

Na de middag werden bij de kadetten de discipline kumite verder afgewerkt waarbij Niels Coessens, na het nodige weerwerk, voor het eerst een bronzen medaille wist te bemachtigen (gedeelde 3e plaats). De kadetten jongens werden in sneltempo opgevold door de scholieren dames en in deze categorie mocht Raoni Ghysels, op knappe wijze, goud in ontvangst nemen. Ook deze laatste dame wist duidelijk haar mannetje te staan en is al enkele jaren een vaste waarde bij de Zottegemse kampers.

Nu wordt het alvast uitkijken naar het Vlaams JKA Kampioenschap (vanaf kadetten) dat zal doorgaan te Kortrijk op zondag 06/10/2019.

Dikke proficiat aan alle deelnemers vanwege het clubbestuur.

Belgisch JKA Kampioenschap jongeren zondag 28 april 2019

Voorbije zondag ging alweer het Belgisch JKA Kampioenschap voor jongeren door te Braine l'Alleud waarbij Fien Cornelis onze club mocht vertegenwoordigen.

Daar zij zich op het Vlaams JKA Kampioenschap enkel wist te selecteren voor kata was de druk zeer hoog om een finaleplaats te verzilveren. Toch wist Fien Cornelis de voorrondes goed te overleven en mocht zij aantreden in de finales naast 3 Waalse concurrentes. Haar 3 tegenstanders kozen voor Tekki Shodan maar Fien bleef volharden in Heian Godan. Na de uitvoering van de 4é en laatste kata werd Fien verlost van haar stress want een 3e plaats was nu een feit. Zo mocht zij het podium betreden om een bronzen medaille in ontvangst te nemen.

Met deze finaleplaats erbij kan Fien terugblikken op een zeer geslaagd wedstrijdseizoen met 3 gouden medailles, 3 bronzen medailles, de titel van algemeen kampioen van Oost-Vlaanderen en de titel van algemeen kampioen op het Gala-tornooi.

Het mag gezegd dat de club, haar coaches en supporters zeer fier zijn op de prestaties van Fien, zo dus een welverdiende proficiat !! 

Vlaams JKA kampioenschap & Gala-Tornooi 2019

De goede ‘vibe’ bij Shotokan Zottegem blijft nog even aanhouden, want ook op het Vlaams JKA-jongerenkampioenschap, dd. 24 februari 2019 te Knokke-Heist, werd er edelmetaal in ontvangst genomen. In navolging van het Oost-Vlaams kampioenschap wist Fien Cornelis ook dit keer gouden te pakken bij de miniemen in de discipline kata.

En alsof voorgaande podiumplaats nog niet voldoende was nam Fien Cornelis ook op het GALA-Tornooi, dd. 3 maart 2019 te Aalter, brons in kata en dit keer goud in de discipline kumite mee naar huis. Beide podiumplaatsen leverden haar ook dit keer de titel op van algemeen kampioen op voormeld tornooi.

Later die dag werden er nog 2 clubleden op het podium verwacht. Bij de junioren behaalde Louca Van Den Hauwe een bronzen medaille in kumite en Robin Van Elsuwege doorstond bij de senioren met verve zijn voorrondes in kata en kon bijgevolg zilver in ontvangst nemen.

Oost-Vlaams JKA kampioenschap zondag 27 januari 2019

De goede voornemens werden bij Shotokan Karateclub Zottegem meer dan ingelost bij de aanvang van het nieuwe jaar. Zo werden er maar liefst 6 podiumplaatsen en een kampioentitel behaald op het Oost-Vlaams JKA Kampioenschap te Ninove.

Zoals gebruikelijk was het eerst de beurt aan de pupillen, preminiemen en miniemen, waar Fien Cornelis bij de miniemen meisjes goud in ontvangst mocht nemen in de discipline kata. Dit edelmetaal heeft haar ook de nodige moed en discipline bezorgt om tevens brons te behalen in kumite. Dankzij beide podiumplaatsen werd zij eveneens bekroond tot algemeen Oost-Vlaams Kampioen bij de miniemen.

Na de middag werden de wedstrijden voor kadetten tot senioren afgehandeld, waarbij Raoni Ghysels bij de scholieren dames in kumite een zilveren medaille mocht presenteren aan haar supporters. Zij werd vervolgens opgevolgd door Louca Van Den Hauwe die eveneens zilver behaalde in de discipline kata bij de junioren jongens. En het feestje was nog niet afgelopen want ook Robin Van Elsuwege behaalde tot 2 maal toe zilver, dit in zowel kata als kumite bij de senioren.

Hierbij nog een kort overzicht van de 6 behaalde medailles :

 • 1e plaats kata miniemen - Fien Cornelis
 • 3e plaats kumite miniemen - Fien Conelis
  • Algemeen Oost-Vlaams kampioene

 • 2e plaats kumite scholieren - Raoni Ghysels
 • 2e plaats kata junioren - Louca Van Den Hauwe
 • 2e plaats kata senioren - Robin Van Elsuwege
 • 2e plaats kumite senioren - Robin Van Elsuwege

Proficiat aan al onze deelnemers !!

Dynamic Cup zondag 28 oktober 2018

Voorbije zondag werd reeds voor de 10de keer de "The Dynamic Karate Cup" te Herne georganiseerd en ook onze Zottegemse kampers mochten hierop niet ontbreken.

Zo kon de club opnieuw op heel wat van haar jeugdige kampers rekenen met mogelijke finaleplaatsen als vooropgestelde doelen.

Net als vorig jaar namen 10 clubleden deel en ook dit keer met een evenwichtige verdeling van 5 leden (preminiemen en miniemen) in de voormiddag en 5 leden (vanaf kadetten) na de middag.

Zo kwamen de eerste 5 van hen (Alexander R., Woud D.S., Lennert V.K., Fien C. en Niels C.) om 9u30 al aan de beurt om hun kunnen in de disciplines kata en kumite aan alle aanwezige supporters ten tonele te brengen. Vier van de vijf verloren in hun poule vaak één kamp waardoor zij net niet mochten doorgaan naar de finales. Toch deden zij hun uiterste best en ook dat verdient een dikke proficiat.

Na een 'stevig' middagmaal was het na de middag de beurt aan Raoni G., Raf C., Leen S., Sander V.S. en Robin V.E.. Ook hier slaagden 3 van de vijf kampers er niet in om de finales te bereiken.

Wel was er een finaleplaats weggelegd voor Leen Smekens en dit in de discipline kata, waar zij nu reeds in 3 opeenvolgende wedstrijden brons behaalde. Ook Robin Van Elsuwege deed het even goed door ook brons te pakken in kata bij de heren open klasse.

Deze afsluiter van een gevuld wedstrijdjaar geeft ons tevens volgend overzicht aan medailles/podiumplaatsen voor 2018 :

 • Robin Van Elsuwege : 2 x zilver , 2 x brons
 • Sander Van Steerthem : 1 x zilver , 1 x brons
 • Leen Smekens : 1 x zilver, 4 x brons
 • Louca Van Den Hauwe : 1 x brons
 • Raoni Ghysels : 1 x brons
 • Fien Cornelis : 1 x zilver
 • Wout De Swaef : 1 x zilver

Wij mogen als club meer dan fier zijn op onze kampers, dikke proficiat aan allen.

Vlaams & Belgisch JKA Kampioenschap kadetten oktober 2018

Zoals gebruikelijk wordt het Tornooi van Eeklo opgevolgd door het Vlaams (dd. 07/10/2018) en het Belgisch JKA Kampioenschap (dd. 21/10/2018).

Er namen 8 clubleden deel aan het Vlaams JKA Kampioenschap en dit leverde volgende resultaten op. Hoewel ieder van hen zijn uiterste best deed, sloeg enkel Leens Smekens erin om zowel in kata als kumite bij de junioren dames brons te behalen. Naast haar zorgden Sander Van Steerthem en Robin Van Elsuwege ervoor dat ook zij hun selectie voor het Belgisch konden waarmaken (enkel in kata).

Voorbije zondag was het vervolgens aan voormelde 3 clubleden om een plaats op het podium te bemachtigen tijdens het Belgisch JKA Kampioenschap te Braine l'Alleud. Sander Van Steerthem moest reeds in de eerste ronde (onterecht) afhaken na verlies tegen een Waalse tegenstander. Robin Van Elsuwege boekte winst in zijn eerste kata maar moest later de duimen leggen tegen Gianni Schotte.

Bij de dames junioren sloeg Leen Smekens er opnieuw in om door te gaan naar de finale waar zij bevestigde met alweer een 3de plaats in kata.

Dikke proficiat aan allen en nu op naar de Dynamic Cup van volgende zondag te Herne.

Tornooi van Eeklo zondag 30 september 2018

De start van elk nieuw seizoen betekend ook dat de eerste officiële tornooien voor de deur staan. Zo was het afgelopen zondag opnieuw het Tornooi van Eeklo, waarbij de club vertegenwoordigd werd door 9 gedreven clubleden.

Zoals steeds staan er op dit tornooi in de voormiddag kata op het programma en ook het kumite voor de miniemen wordt dan reeds afgewerkt. Hoewel elk van ons clubleden voortreffelijk presteerden ging er slechts één van hen in kata aan de haal met een medaille. Zo werd Robin Van Elsuwege meer dan verdiend 2e bij de senioren met een knappe uitvoering van 'Gojushiho Sho'.

Daar er op dit tornooi in kata geen opdeling is tussen meisjes en jongens (m.a.w. meisjes en jongens kunnen in éénzelfde poule zitten) mag er ook wel vermeld worden dat Raoni Ghysels zich wist te plaatsen tot de halve finale maar diende daar de duimen te leggen tegen enkele betere karateka's.

Na de middag was het de beurt vanaf kadetten om hun beste beentje voor te zetten in kumite. Ook hier werd er stevig 'gevochten' door onze 6 resterende clubleden maar ook hier eenzelfde resultaat. Enkel Louca Van Den Hauwe kon zich naar een plaatsje op het podium knokken. In de categorie van de junioren kon hij met een gedeelde 3e plaats aan de haal gaan met brons.

Een proficiat aan de kampers is dus wel op zijn plaats en allen kijken we nu uit naar het Vlaams JKA Kampioenschap dat zal doorgaan in De Pinte.