Vooreerst hopen wij als club dat elk clublid alsook dat elke sportieveling de voorbije corona-maanden gespaard is gebleven van enig COVID-leed bij familieleden, vrienden en dichte kennissenkringen en wensen wij ook iedereen veel sterkte toe in de nog komende maanden.

Behoudens nieuwe maatregelen, om de corona-crisis te bestrijden, geeft Shotokan Karateclub Zottegem op woensdag 2 september opnieuw het startschot van een nieuw karateseizoen. Zowel het clubbestuur als de trainers zijn ervan overtuigd dat elke sportieveling de voorbije maanden op zijn fysieke honger heeft moeten wachten maar dit zal weldra voorbij zijn bij de aanvang van het nieuwe seizoen. Verder zijn wij er tevens van overtuigd dat iedereen opgelucht is dat we die opgespaarde corona-kilo's eindelijk op een sportieve manier kunnen aanpakken.

Ook dit seizoen gaan de trainingen zoals gewoonlijk door op woensdag en vrijdag, in de Stedelijke sporthal de "Bevegemse Vijvers", waarbij de jeugd start om 18u00 tot 19u30, dewelke opgevolgd wordt door de volwassenen van 19u30 tot 21u00.

De maand september is tevens de uitgelezen kans voor nieuwkomers om deel te nemen aan de gratis initiatielessen (een 3 à 4-tal). Benodigdheden hiervoor zijn losse sportkledij (trainingsbroek + T-shirt), verder verloopt de training op blote voeten. Tijdens de trainingen wordt er gevraagd om juwelen (ringen, oorringen, armbanden, piercings, ook horloges,...) achterwege te laten, dit om kwetsures te vermijden.

Voor nieuwe jeugdleden wordt de startleeftijd op 8 jaar gehouden, dit omwille van de technische aspecten die bij karate aan bod komen. 

De uiterste inschrijvingsdatum voor nieuwe leden is 30/09, dit om de mogelijke trainingsachterstand in het begin van het seizoen tot een minimum te herleiden. Deze termijn is uiteraard niet van toepassing voor karateka's die wensen te transfereren of voor personen die reeds over een basis in karate beschikken.

Belangrijk => de op heden te volgen corona-maatregelen (Update Corona Sport Vlaanderen 31/08):

 • Sporten in georganiseerd verband is op heden toegelaten:
  • met contact (dit raden de vechtsportfederaties alsook wij persoonlijk nog ten strengste af => dus wij zullen de afstandsregels van minstens 1,5m toepassen => dus voorlopig geen kumite zoals voorheen, tenzij op een nodige en veilige afstand, bvb. reflextraining),
  • in een groep van maximum 50 personen,
  • als er steeds een meerderjarige verantwoordelijke aanwezig is,
  • als je je handen voor en na wast en het gemeenschappelijk sportmateriaal voor en na het sporten schoonmaakt (dus voorlopig geen gebruik van stootkussens of ander materiaal, dit veiligheids -en gemakkelijkheidshalve, wij zorgen wel dat er steeds ontsmettingsgel aanwezig zal zijn),
  • als je de nodige veiligheidsprotocollen volgt,
 • Mondmaskers zijn verplicht in openbare gebouwen voor de publiek toegankelijke delen of wanneer de afstand van 1,5m niet gerespecteerd kan worden. Dat betekent in een sporthal ook aan de inkom, gangen, toiletten, cafetaria wanneer je recht staat… (met name bij het binnenkomen en buitengaan van de dojo).
  • dit is niet van toepassing voor de jeugdleden jonger dan 12 jaar.