Corona-update => alvast GEEN TRAINING meer t.e.m. 19 april

Aan al onze clubleden volgend belangrijke mededeling:

Na afsluit van het extra Schepencollege gisterenavond werd er beslist dat alle Zottegemse sportzalen vanaf morgen sluiten (en dit alvast t.e.m. 19 april), m.a.w. er zal vanavond geen training zijn en dit reeds tot voormelde datum.

Hierbij ook de link naar de website van Stad Zottegem betreffende de beslissing van het Schepencollege:

Extra Schepencollege dd. 12/03/2020

Hieronder tevens de link naar de website van VKF met de te volgen instructies voor de verschillende clubs:

www.vkf.be/nieuws/corona

Wij volgen de ontwikkelingen verder op en berichten jullie van zodra de trainingen opnieuw van start kunnen gaan.

Annulatie Bunkai-trainingsdag dd. 14/03 door Corona-virus

Ook Shotokan Karateclub Zottegem volgt de aanbevelingen van de Belgische overheid en de overkoepelende sportorganisaties op, en heeft bijgevolg beslist om de Bunkai-trainingsdag van aanstaande zaterdag te annuleren.

Bij deze kijken wij dus alvast uit naar de volgende editie en hopen op jullie begrip in deze uitzonderlijke tijden.

Fien Cornelis is de Zottegemse sportbelofte van 2019

Voorbije vrijdag werden de Zottegemse sportlaureaten gehuldigd waarbij Fien Cornelis de trofee van Zottegemse sportbelofte in ontvangst mocht nemen.

Zo behaalde zij in 2019: 5x goud, 3x brons en 2 algemene titels. Dikke proficiat aan Fien Cornelis, Oss!! 🥋👊⛩

                                

Vragen inzake Coronavirus COVID-19 en karate?

Ook wij volgen als club het advies uitgebracht door JKA-Vlaanderen zoals hieronder vermeld:

"Mogelijks stellen leden en karateclubs zich vragen over het Coronavirus COVID-19 en de mogelijke impact ervan op de karatewereld.

Als Vlaamse Karate Federatie volgen wij vanzelfsprekend de maatregelen en richtlijnen die de overheid uitvaardigt. Hieronder vindt u de links naar de pagina’s met de meest relevante informatie.

Hierna tevens de belangrijkste maatregelen die wij binnen onze karategemeenschap moeten hanteren:

Als u hoest, niest of andere griepachtige symptomen vertoont, kom dan NIET naar de training, hoe groot uw verlangen om te trainen ook is. Eigenlijk geldt dit altijd, maar in deze specifieke situatie met het Coronavirus nog meer. Blijf bijgevolg thuis, stel u in contact met uw huisarts en die zal dan samen met u bepalen of een Coronatest aangewezen is of niet. Van zodra de uitslag van een eventuele test bekend is, deel deze dan ook mee aan de verantwoordelijke van de club.

Activiteiten regionaal en nationaal

In Vlaanderen en België kunnen alle activiteiten binnen de schoot van de Vlaamse Karate Federatie voorlopig nog gewoon plaatsvinden. Clubtrainingen, regionale trainingen, wedstrijden en stages gaan dus gewoon door zoals gepland.

Besluit

Alle karate activiteiten kunnen nog altijd plaats vinden; een goed respect van de hierboven vermelde basismaatregel is noodzakelijk."

https://overheid.vlaanderen.be/corona

https://www.info-coronavirus.be/nl/

Thema Japan in SBS 'De Kleine Planeet'

Gisteren hebben wij een superaangename namiddag beleefd met de leerlingen van SBS De Kleine Planeet.

Februari staat voor hen in het teken van Japan en dus werd onze club uitgenodigd om de Shotokan-stijl toe te lichten.

Eerst aan de hand van een beknopte powerpoint-presentatie gevolgd door een plezante initiatieles met zeer enthousiaste leerlingen.

Dank aan "De Kleine Planeet' voor het warme onthaal en de inzet tijdens de training 😉👍🥋

1e Clubexamen vrijdag 6 december 2019

We zijn reeds 3 maand ver en een eerste clubexamen voor het seizoen 2019-2020 dringt zich alweer op. Het examen zal doorgaan op vrijdag 6 december voor zowel de jeugd als volwassenen, respectievelijk om 18u00 en 19u30 stipt.

Iedereen die in aanmerking komt om examen af te leggen werd reeds per email op de hoogte gebracht, maar weet alvast dat wie een officieel examen dient af te leggen ook zijn rode boekje tijdig moet afgeven (uiterlijk op woensdag 4/12) en 4,00 € examengeld dient te betalen.

De club wenst iedereen alvast veel succes bij het examen !!

Ps: Er zal die dag ook een nieuwe clubfoto worden genomen van alle aanwezigen.

Clubresultaten sportjaar 2019

Wanneer we als club een overzicht maken van alle behaalde medailles op officiële tornooien en kampioenschappen, dan komen we voor het sportieve jaar 2019 op maar liefst 24 medailles/podiumplaatsen behaald door volgende clubleden:

  • Fien Cornelis : 5 x goud en 3 x brons
  • Raoni Ghysels : 1 x goud, 1 x zilver en 2 x brons
  • Robin Van Elsuwege : 5 x zilver en 2 x brons
  • Louca Van Den Hauwe : 1 x zilver en 1 x brons
  • Niels Coesens : 1 x zilver en 1 x brons
  • Leen Smekens : 1 x brons

Shotokan Zottegem heeft er een 4e DAN bij

Naar jaarlijkse gewoonte gaat op het einde van het karateseizoen de JKA-Zomerstage S. Miyazaki door, dit keer van vrijdag  28 juni t.e.m. zondag 30 juni.

Op vrijdag 28 juni werden trouwens ook de examens voor de hogere graden (4e en 5e DAN) afgenomen, waar Moreels Tommy zich reeds maanden vol spanning had op voorbereid. Hij stelde zich kandidaat voor 4e DAN JKA en diende nu de daad bij het woord te voegen. Mits enig fysiek ongemak (want hij had de laatste weken last van beenvliesontsteking) en het nodige doorzettingsvermogen wist hij zich door alle proeven heen te werken en kreeg hij op zondag 30 juni de verlossende woorden te horen dat hij geslaagd was.

Bij deze wenst het clubbestuur alsook alle clubleden hem hartelijk proficiat met zijn 4e DAN JKA. 

Start nieuw seizoen 2019 - 2020

Op woensdag 4 september geeft Shotokan Karateclub Zottegem opnieuw het startschot van een nieuw karateseizoen. Zowel het clubbestuur als de trainers zijn ervan overtuigd dat elke sportieveling zijn of haar batterijen voldoende heeft kunnen opladen om het nieuwe seizoen met volle moed aan te vangen.

Deze trainingen gaan telkens door op woensdag en vrijdag, in de Stedelijke sporthal de "Bevegemse Vijvers", waarbij de jeugd start om 18u00 tot 19u30, dewelke opgevolgd wordt door de volwassenen van 19u30 tot 21u00.

De maand september is tevens de uitgelezen kans voor nieuwkomers om deel te nemen aan de gratis initiatielessen (een 3-tal). Benodigdheden hiervoor zijn losse sportkledij (trainingsbroek + T-shirt), verder verloopt de training op blote voeten. Tijdens de trainingen wordt er gevraagd om juwelen (ringen, oorringen, armbanden, piercings, ook horloges,...) achterwege te laten, dit om kwetsures te vermijden.

Voor nieuwe jeugdleden wordt de startleeftijd op 8 jaar gehouden, dit omwille van de technische aspecten die bij karate aan bod komen. 

De uiterste inschrijvingsdatum voor nieuwe leden is 30/09, dit om de mogelijke trainingsachterstand in het begin van het seizoen tot een minimum te herleiden. Deze termijn is uiteraard niet van toepassing voor karateka's die wensen te transfereren of voor personen die reeds over een basis in karate beschikken.

Internationale JKA (zomer)stage S. MIYAZAKI Gent

Zoals steeds wordt op het einde van het sportieve karateseizoen de "Internationale JKA stage S. Miyazaki" (ook wel de zomerstage genoemd) georganiseerd en dit van vrijdag 28 juni t.e.m. zondag 30 juni.

Reeds meerdere jaren namen clubleden deel aan deze stage en groepsinschrijvingen zorgen ervoor dat deelname aan deze stage kan gebeuren tegen zeer voordelige prijzen.

Deze voorinschrijving dient door de club te gebeuren tegen uiterlijk vrijdag 21 juni dus verwachten wij van onze clubleden dat zij spoedig hun al dan niet deelname per emaill of tijdens de eerstvolgende training kenbaar maken.

Meer info vind je terug op https://www.stagegent.org/content/

We lassen een pauze in tijdens het paasverlof

Tijdens de periode van de paasvakantie, maw van maandag 8 april tot en met zondag 21 april, zal er geen training zijn. Iedereen kan even genieten van een deugdoend verlof en zijn batterijen laten opladen om terug van start te gaan op woensdag 24 april !

26ste Grandioos eetfestijn zaterdag 23 maart 2019

Aanstaande zaterdag is het alweer zover, na de drukte van alle kampioenschappen en stages, kunnen we ook opnieuw de innerlijke mens aansterken. Zo organiseren wij ook dit jaar een GRANDIOOS eetfestijn, editie nummer 26 reeds.

Ook dit jaar werd de keuze gemaakt voor O.C. De Lier (Nieuwstraat 21 te Lierde) om de trouwe eetlustigen te verwelkomen, dit op zaterdag 23 maart 2019 vanaf 18u30 tot 21u00.

De aanwezigen zullen kunnen smullen van volgende keuzes : Zalm, varkenshaasje of kalkoenfilet. Zoals steeds hebben we voor de kinderen nog een 4e optie/topper, namelijk balletjes in tomatensaus. Alle gerechten worden vergezeld van de nodige groenten en geserveerd met kroketten en aangepaste sauzen. Dit alles aan democratische prijzen, zijnde 17€ (zalm) en 16€ (varkenshaasje of kalkoenfilet) voor volwassenen of 9€ voor de kinderen (zalm voor kinderen aan 10 €).

Kaarten zijn op de dag zelf nog aan de kassa te verkrijgen. Hopelijk mogen wij ook dit jaar opnieuw rekenen op jullie steun en eetlust, OSS.

Bunkai-trainingsdag en jeugdstage zaterdag 9 maart 2019

De maand februari werd net aangevangen dus kan het aftellen naar de 36ste editie onze jaarlijkse bunkaitrainingsdag en bijhorende jeugdstage van start gaan.

Volgende vaste waarden zullen opnieuw van de partij zijn: sensei GNEO Sergio (7de DAN JKA), sensei MEERT Jean-Pierre (6de DAN JKA) en sensei HEIRMAN Albert (6de DAN JKA). Zij zullen er opnieuw voor zorgen dat hun martiale kennis zal worden doorgegeven aan de enthousiaste aanwezigen.

De jeugdstage zal dit jaar in goede banen geleid worden door MAES Eveline (2e DAN JKA).

Deze bunkai-trainingsdag zal doorgaan in de Stedelijke Sporthal "Bevegemse Vijvers" en dit van 10u30 tot 12u00, na de middaglunch wordt alles hervat vanaf 13u00 tot 14u30. De prijs voor een volledige stagedag bedraagt 15€ of 10€, wie slechts aan één training wenst deel te nemen betaald 10€ of 6€ (telkens respectievelijk volwassenen/jeugd).

De volgende vaste waarden blijven behouden, namelijk :

  • deelname geeft recht op 1 provinciaal trainingspunt,
  • vanaf 10 leden van eenzelfde club is er gratis deelname voor hun clubtrainer,
  • 's middags zijn er zoals gebruikelijk gratis heerlijke boterhammen te verkrijgen.

Hopelijk mogen wij jullie in grote getale welkom heten op zaterdag 9 maart 2019.

Flyer Bunkai-trainingsdag en jeugdstage.

Shotokan Zottegem heeft er 4 zwarte gordels bij

Op zaterdag 1 december was het D-day voor 4 van onze clubleden om te Braine l'Alleud hun kandidatuur voor 1e-DAN JKA te gaan verdedigen. Dit 4-tal was evenwichtig samengesteld uit 2 dames, namelijk Leen Smekens en Jana Vandenbossche, alsook 2 heren, zijnde Sibian De Gussem en Louca Van Den Hauwe.

Na anderhalf uur zweten en zwoegen bij de disciplines kihon, kata en kumite kwam de verlossende kiai, allen slaagden in de zware proeven en mochten op de eerstvolgende training dd. woensdag 5 december (vroeg Sinterklaascadeau) hun splinternieuwe zwarte gordel in ontvangst nemen van sensei Etienne Van De Maele. Ook werden op eigen initiatief van de 4 geslaagde examinanten hun sensei alsook sempai Tommy en Dimitri in de bloemetjes gezet voor hun harde werk.

Zwarte gordels 2018

Zwarte gordels 2018

Start nieuw seizoen 2018 - 2019

Op woensdag 5 september geeft Shotokan Karateclub Zottegem opnieuw het startschot van een nieuw karateseizoen. Zowel het clubbestuur als de trainers zijn ervan overtuigd dat elke sportieveling zijn of haar batterijen voldoende heeft kunnen opladen om het nieuwe seizoen met volle moed aan te vangen.

Deze trainingen gaan telkens door op woensdag en vrijdag, in de Stedelijke sporthal de "Bevegemse Vijvers", waarbij de jeugd start om 18u00 tot 19u30, dewelke opgevolgd wordt door de volwassenen van 19u30 tot 21u00.

De maand september is tevens de uitgelezen kans voor nieuwkomers om deel te nemen aan de gratis initiatielessen (een 3-tal). Benodigdheden hiervoor zijn losse sportkledij (trainingsbroek + T-shirt), verder verloopt de training op blote voeten. Tijdens de trainingen wordt er gevraagd om juwelen (ringen, oorringen, armbanden, piercings, ook horloges,...) achterwege te laten, dit om kwetsures te vermijden.

Voor nieuwe jeugdleden wordt de startleeftijd op 8 jaar gehouden, dit omwille van de technische aspecten die bij karate aan bod komen. 

De uiterste inschrijvingsdatum voor nieuwe leden is 30/09, dit om de mogelijke trainingsachterstand in het begin van het seizoen tot een minimum te herleiden. Deze termijn is uiteraard niet van toepassing voor karateka's die wensen te transfereren of voor personen die reeds over een basis in karate beschikken.

Sportvoordeel - tussenkomst ziekenfonds in het lidgeld

Een "wist je datje" voor zowel de clubleden als toekomstige nieuwe leden. Verschillende ziekenfondsen moedigen hun leden aan om aan sport te doen door de terugbetaling van een deel van het lidgeld dat je betaald bij een sportclub. Zorg er dus voor dat je het formulier van je ziekenfonds ingevuld aan ons bezorgd om te kunnen genieten van dit 'sportvoordeel'.

Hieronder nogmaals een overzicht van de ziekenfondsen die dergelijke financiële tegemoetkoming aanbieden :