Opschorting trainingen t.e.m. 5 januari 2021

Hoewel de 2e coronagolf momenteel in kracht afneemt, heeft het clubbestuur beslist om alle trainingen alvast op te schorten t.e.m. dinsdag 5 januari 2021, mede omwille van het feit dat vanaf 30/11 t.e.m. 15/12 de feestzaal, de sporthal en de fuifzaal Bevegemse Vijvers dienst doen als coronaveilig examenlokalen (zie link naar het artikel infra).

Wij wensen bij deze dan ook aan iedereen prettige, fijne maar vooral veilige feestdagen toe in deze bizarre tijden en hopen wij tevens op jullie begrip voor onze beslissing.

Artikel NUUS Zottegem

Update 29 oktober van de Corona-sportmaatregelen

In de nacht van 28/10 op 29/10 trad er een nieuw ministerieel besluit in werking, het gaat om een uitbreiding van de federale sokkel met volgende maatregelen:

"Alle inrichtingen (of onderdelen) die behoren tot de culturele, feestelijke, sportieve, recreatieve en evenementensector worden gesloten. [...]

Volgende zaken mogen geopend blijven:

Sportzalen en -voorzieningen, maar dit enkel:

 • voor zover het geen zwembad betreft, voor schoolgroepen van kinderen tot en met 12 jaar oud in het kader van schoolse of buitenschoolse activiteiten van het verplicht onderwijs;
 • voor zover het geen zwembad betreft, voor sportstages en -kampen georganiseerd door de lokale overheid voor kinderen tot en met 12 jaar oud;
 • voor trainingen van professionele sporters;
 • voor professionele wedstrijden."

Aangezien wij als club niet onder één van voorgaande uitzonderingen vallen, worden onze trainingen bij deze officieel on-hold gezet en dit voorlopig voor onbepaalde tijd.

Bij deze dus nogmaals een warme oproep aan al onze clubleden om je aan de opgelegde maatregelen te houden, ook dit is de discipline waar wij als karateclub ten volle achter staan

Info-Coronavirus.be

Update 27 oktober van de Corona-sportmaatregelen

Na de update van gisteren treden er vanaf vrijdag 30/10 om 18u00 opnieuw strengere regels in werking, dit om de huidige curve aan stijgende corona-besmettingen af te vlakken.

Onderstaande maatregelen worden vrijdag van kracht voor de sportsector (voor onbepaalde duur):

 • Geen beperkingen voor kinderen jonger dan 12 jaar;
 • Voor 12-plussers alleen outdoor sport, maximaal met 4 personen;
 • Professionele sporten gaan door zonder publiek;
 • Zwembaden, fitnesscentra en bowlings sluiten.

Dit houdt m.a.w. in dat er vanaf vrijdag enkel zal training zijn voor onze jeugd jonger dan 12 jaar en dit van 18u00 tot 19u30.

Verder hopen wij als club dat iedereen de opgelegde maatregelen naar eigen kunnen zo goed als mogelijk zal opvolgen, dit om familie en geliefden te vrijwaren van enig besmettingsgevaar.

Update Corona Vrt-nieuws

Update 22 oktober van de Corona-sportmaatregelen

Gisteren 22/10 werden er opnieuw nieuwe maatregelen afgekondigd om het Covid-19-virus een halt toe te roepen. Tot spijt van een aantal andere sectoren hebben wij het geluk dat we mogen/kunnen verder trainen (mits het naleven van de huidig geldende maatregelen binnen onze club alsook daarbuiten).

Onderstaand de nieuwe maatregelen van toepassing voor de sportsector:

 • Professionele sportwedstrijden kunnen doorgaan, maar zonder publiek;
 • Alle amateurwedstrijden worden opgeschort, trainen mag wel nog;
 • Jeugdwedstrijden blijven toegelaten, maar met slechts één ouder als begeleider;
 • Zwembaden blijven open.

Voormelde maatregelen gelden tot 19 november en gaan meteen in. M.a.w. blijf sporten en hou het veilig.

Update 12 oktober van de Corona-sportmaatregelen

Zonet werden er op de website van Sport Vlaanderen nieuwe belangrijke beperkingen, m.b.t. (het) sporten tijdens Corona, bekend gemaakt:

"Vanaf woensdag 14 oktober schakelt de sportsector in heel Vlaanderen over naar code oranje. We passen alle info op deze coronapagina’s zo snel mogelijk aan de nieuwe situatie aan.

 Concreet betekent code oranje voor de sportsector:

 • dat indoorsportactiviteiten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden voor iedereen ouder dan 12 jaar tijdelijk verboden zijn;
 • dat alle kleedkamers sluiten, behalve in zwembaden."

Update Corona Sport Vlaanderen & FAQ Info Coronavirus COVID-19

Om voormelde redenen heeft het clubbestuur bepaald om vanaf woensdag 14 oktober te trainen in volgende tijdslots:

 • 18u00 - 19u00 : jeugdtraining
 • 19u00 - 20u00 : training wit en blauwe gordels
 • 20u00 - 21u00 : training bruin en zwarte gordels

Door op deze manier te trainen, kunnen we er als club voor zorgen dat de 1,5-meter regel kan gerespecteerd worden, dit om de gezondheid van al onze clubleden en hun naasten voorop te stellen.