De start van elk nieuw seizoen betekend ook dat de eerste officiële tornooien voor de deur staan. Zo was het afgelopen zondag opnieuw het Tornooi van Eeklo, waarbij de club vertegenwoordigd werd door 9 gedreven clubleden.

Zoals steeds staan er op dit tornooi in de voormiddag kata op het programma en ook het kumite voor de miniemen wordt dan reeds afgewerkt. Hoewel elk van ons clubleden voortreffelijk presteerden ging er slechts één van hen in kata aan de haal met een medaille. Zo werd Robin Van Elsuwege meer dan verdiend 2e bij de senioren met een knappe uitvoering van 'Gojushiho Sho'.

Daar er op dit tornooi in kata geen opdeling is tussen meisjes en jongens (m.a.w. meisjes en jongens kunnen in éénzelfde poule zitten) mag er ook wel vermeld worden dat Raoni Ghysels zich wist te plaatsen tot de halve finale maar diende daar de duimen te leggen tegen enkele betere karateka's.

Na de middag was het de beurt vanaf kadetten om hun beste beentje voor te zetten in kumite. Ook hier werd er stevig 'gevochten' door onze 6 resterende clubleden maar ook hier eenzelfde resultaat. Enkel Louca Van Den Hauwe kon zich naar een plaatsje op het podium knokken. In de categorie van de junioren kon hij met een gedeelde 3e plaats aan de haal gaan met brons.

Een proficiat aan de kampers is dus wel op zijn plaats en allen kijken we nu uit naar het Vlaams JKA Kampioenschap dat zal doorgaan in De Pinte.